Gildemuziek

[content_box custom_class=”dark”]

De K.H. Het Gildemuziek is sinds 1923 een vaste culturele waarde in Roeselare en staat momenteel onder de deskundige leiding van dirigent Nick Vandendriessche.
Het voltallige korps bestaat uit een 90-tal muziekliefhebbers van eigen bodem, waaronder een aantal professionele muzikanten voortkomend uit onze eigen rangen. De orkestleden zijn allen geschoolde muzikanten die aan de academie of conservatorium een opleiding volgden.
Het korps bestaat uit hout- en koperblazers en een slagwerksectie, verrijkt met een tamboer- en klaroenkorps.

We verwelkomen graag nieuwe muzikanten.
Geïnteresseerd? Neem vrijblijvend contact op via info@gildemuziek.be voor meer informatie.
Altijd welkom voor een proefrepetitie!
[/content_box]
[content_box custom_class=”light”]

Concerten

Het repertorium van het orkest is zeer uitgebreid en vermeldt naast de hedendaagse werken voor harmonieorkest ook heel wat belangrijke composities uit de klassieke muziekliteratuur.
Dat laten de muzikanten jaarlijks op hun Lente– en Eindejaarsconcert in CC De Spil, op kiosk- en andere gelegenheidsconcerten horen.

Het lichtere genre komt ook regelmatig aan bod: bigband, filmmuziek, musical, …

[/content_box]

[content_box custom_class=”dark”]

[cherry_parallax image=”https://usercontent.one/wp///www.gildemuziek.be/wp-content/uploads/2018/01/Taptoe_grey.jpg” speed=”2″]

Taptoes

De K.H. Het Gildemuziek is een superieure showharmonie die over een  hoogstaand tamboer- en klaroenkorps beschikt. Zij is hierdoor in binnen- en buitenland een veelgevraagde gast voor défilés, wandelconcerten en taptoes zoals de Internationale Taptoe in Averbode en de 21ste Internationale Taptoe te Nijkerk (NL).
Ze waren reeds aanwezig op verschillende edities van de Internationale Fedekamtaptoe (Brugge), het Herfstmuziekfestival (Izegem), de VE Day taptoe (Roeselare), de Internationale Taptoe van de WIK (Oostende), de Arteveldetaptoe (Gent)…

Deze optredens worden gekenmerkt door een groot gevoel voor stijl, discipline en een onberispelijk uniform. Tijdens deze optredens vertolkt de harmonie op een muzikaal hoogstaande manier show- en militaire marsen.

De choreografie voor deze showoptredens wordt uitgetekend en ingeoefend door Instructeur Tamboer-Majoor Dirk Brabant, de muzikale leiding berust bij de dirigent.

[/cherry_parallax][/content_box]

[content_box custom_class=”light”]

Wandelconcerten

Wandelconcerten

De K.H. Het Gildemuziek verzorgt naast de traditionele concerten ook wandelconcerten, feestelijkheden en officiële plechtigheden in eigen stad, binnen – en buitenland.

Zo was zij reeds te gast voor o.a. wandelconcerten in Koksijde, Rochefort, Reims (FR), Parijs (FR), Amiens (FR), Valenciennes (FR), York (ENG) en werd ze reeds driemaal uitgenodigd voor deelname aan de befaamde bloemencorso te Zundert in Nederland, de grootste in Europa. Steeds met stijl, discipline en muzikale kwaliteit.

[/content_box]

[content_box custom_class=”grey”]

[button text=”Meer foto’s…” link=”/in-beeld/#category_id_19″ style=”large” size=”normal” target=”_self” display=”block” icon=”no”]

[/content_box]